Ekomuzej Komiža

 Prva faza uspostave Ekomuzeja Komiža u mnogim svojim segmentima približava se kraju. Glavna prezentacija projekta za lokalnu i širu javnost dogovorena je za vrijeme Rote Palagruzone, koja će se održati od 20. 06. do 25. 6. 2012. u Komiži.  Za početak lipnja planirane su i radionice. Cilj im je da ključni predstavnici Komiže s projektom što bolje sažive i dobiju jasne upute kako i na koji način dalje razvijati Ekomuzej Komiža.

Završni koraci i finalna predaja projekta u ruke lokalne zajednice
Radionice
09.06. subota
18:00-20:00 prezentacija projekta Ekomuzej Komiža i razgovor
Sudjeluju: svi ključni lokalni dionici, a posebno oni koji su i do sada sudjelovali u projektu i koji će aktivno sudjelovati na sastancima/radionicama slijedeća dva dana.

10.06. nedjelja
09:00-12:30 (s pauzom) radni sastanak/radionica
Sudjeluju: osnivački odbor udruge i ekomuzeja (najuža grupa).
Tema: koraci za uspostavu Ekomuzeja (udruge) – rad na Statutu, Strateškom dokumentu, Krovnom akcijskom planu i ukupnoj upravljačkoj strukturi, fundraisingu.
15:00-18:30 (s pauzom) radni sastanak/radionica
Sudjeluju: predstavnici turističkog sektora, gradonačelnica/predsjednica TZ Tonka Ivčević, direktorica TZ-a Mari Greget i članovi vijeća TZ Komiža (Pino Vojković i ostali), Stjepan Tafra (fotograf i suradnik TZ) i ostali.
Tema: razvijanje i brendiranje destinacije kroz suradnju TZ i Ekomuzeja Komiža: novi vizualni identitet, razvoj proizvoda i brendiranje ponude (tematski putovi Ekomuzeja Komiža), plan sakupljanja sredstava.

11.06. ponedjeljak
09:00-12:30 (s pauzom) radni sastanak/radionica
Sudjeluju predstavnici kulture i prirode: Gradska knjižnica „Ranko Marinković“, Joško Božanić i Ars Halieutica, Jakša Fiamengo, Ivo Gašperčić, istraživač komiških napjeva, Udruga Multimedijalni mobilni centar OTOK (Senko Karuza, Robert Mlinarec i Melita Mardešić) i Festival književnosti „Mare Mare“, Hrvatsko kulturno društvo “Komiža”, Udruga ’12R37′, Komiža (voditeljica Jasna Franičević), Ivan Goli, kreativci i umjetnici, klape iz Komiže (Gusarice, Liket, Koluna, Komiža…), Međunarodna baletna škola Joze Borčića, Komiža, Udruga Lavurat za poja, Podšpilje (voditelj Joško Repanić), Udruga vinara i vinogradara otoka Visa, dr. sc. Sandro Bogdanović, biolog, Planinarsko društvo Hum i ostali…
Tema: sudjelovanje u pripremi Terra Marique – sakupljanje građe, memorabilija, videa, fotografija, svjedočanstava.
Glavno je motivirati ljude kroz pitanje: Kako ja mogu doprinijeti nastanku svog Ekomuzeja Komiža?
15:00-18:30 (s pauzom) radni sastanak/radionica
Sudjeluju predstavnici rada s mladim i starijim osobama (3. životna doba): voditeljice “Dnevnog boravka”, voditelji Centra za pomoć i njegu, Dječiji vrtić Komiža, Osnovna škola Komiža, Jasna Franičević, Učenička zadruga Komiža (voditelj Vlado Valentić), Gradska knjižnica „Ranko Marinković“.
Tema: prijedlozi i razrade postojećih programa i njihovo usklađivanje s ciljevima uspostave našeg zajedničkog Ekomuzeja Komiža.
Ekomuzej Komiža

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.